Skip to content

texelse cateraar

PERSBERICHT

Oudeschild, 1 juni 2021

Rob Vos neemt Texel Catering Ruud Boom over

De Pelikaan Catering van Rob Vos heeft Texel Catering van Ruud Boom aan de Stoompoort in Oudeschild overgenomen.

De Pelikaan Catering heeft vandaag (dinsdag 1 juni) zijn intrek genomen in het pand aan de Stoompoort. Het bedrijf van Rob Vos gaat daar verder onder de naam Texel Catering. Rob: ‘Het was even de vraag welke van de twee namen het beste zou zijn en Texel Catering was de beste naam om mee door te gaan.” De overdracht kwam tot stand nadat Vos eind 2020 Hotel De Pelikaan had verkocht aan Van der Valk Hotels. Hij ging daarna zelf verder met De Pelikaan Catering, maar het cateringbedrijf kon niet meer beschikken over de keuken in het hotel aan de Pelikaanweg in De Koog.

Ruud Boom was tegelijkertijd bezig om rond te kijken naar een nieuwe eigenaar voor Texel Catering. Hij was daar zelf – vanwege zijn gezondheid – al enige tijd niet meer actief, maar hij was zakelijk via een VOF nog wel betrokken bij de zaak die John Koopmans en een collega een paar jaar geleden aan de Stoompoort hadden voortgezet. Daar kwam begin dit jaar een einde aan, nadat de collega besloten had terug te keren naar de overkant.

Via tussenkomst van Joost Coutinho en Maarten Jeroen den Boer kwam het in de loop van het jaar tot een gesprek tussen Rob en Ruud. “In de praktijk hadden we tot dan toe eigenlijk nauwelijks contact met elkaar gehad. We deden allebei catering en waren in feite concurrenten van elkaar. Maar de een zocht een keuken en de ander had een bedrijf met keuken te koop staan. Nadat we een keer een kopje koffie hadden gedronken, bleek het te klikken en zijn we verder met elkaar in gesprek gegaan.” Volgens Ruud waren hij en John intussen bezig om de VOF die ze samen hadden te ontvlechten om vervolgens over te gaan tot verkoop van het bedrijf. John verlaat het pand aan de Stoompoort en gaat in Oosterend verder met een eigen onderneming.

Rob gaat aan de Stoompoort verder met activiteiten op het gebied van catering. “Dat blijft hetzelfde als wat we al deden bij De Pelikaan Catering. We kunnen nu alleen ook catering gaan doen voor kleinere groepen vanaf acht personen.” Voor Ruud betekent de verkoop het einde aan het cateringwerk waar hij in 1986 samen met Christie Boom aan het Buurtje in Oudeschild was begonnen. Ruud werkte destijds als instellingskok bij het oude Sint Jan in Den Burg en had daarvoor bij hotel Opduin in De Koog gewerkt waar hij de basis legde voor het cateringwerk.

De toenmalige chefkok van Opduin had wat minder met het afwerken van schotels en daar had Ruud meer mee, waardoor hij dat werk vaak op zich nam en zich erin bekwaamde. De catering vond vanaf 1990 plaats vanuit een schuur aan de Trompstraat en sinds 2002 vanuit het huidige pand aan de Stoompoort. Ruud en Christie, die een paar jaar geleden overleed, hadden meteen vanaf het begin altijd de nodige belangstelling en opdrachten van partijen en organisaties die catering zochten.

Er gaan vanaf deze week vijf medewerkers van voorheen De Pelikaan Catering aan de slag aan de Stoompoort. Rob: “Verder zijn we ook nog op zoek naar een aantal koks voor in de keuken.”

Kijk voor meer informatie op de nieuwe site: www.texelcatering.nl

Foto: Jeroen van Hattum

Fotobijschrift: Ruud Boom, Rob Vos en Joost Coutinho bij Texel Catering aan de Stoompoort in Oudeschild.